en nl
Contact

Flower Music Equipment

Oude Veghelsedijk 43
5476 KE
Vorstenbosch

SoundCloud
E-mail

T: 06-13211035
KvK: 5647 2102
BTW: NL046170558B01

Color coded XLR cables manufactured by Flower Music Equipment, close up.

 • Bezoek aan Sonar Traffic

  17 juni 2013 - De afgelopen maand is the LOOP, een sequencer/arpeggiator , het eerste product van Flower Music Equipment, een paar keer bij Sonar Traffic in Utrecht geweest om een aantal dingen te testen.

  De eerste keer bij Sonar Traffic is getest of the LOOP goed kan synchroniseren met klassieke drumcomputers door middel van het DinSync-synchronisatie (ook wel Sync24 genoemd). Dat werkte bijna meteen perfect en beide kanten op. Helaas kwamen er daarna wel andere fouten aan het licht die niet meteen opgelost konden worden. In elk geval genoeg stof tot nadenken en ook nog een paar goede tips en de eerste feature request gekregen: of er niet een trigger input op kan, waarmee de sequencer/arpeggiator naar de volgende stap gaat.

  Voor de tweede keer zijn de fouten eruit gehaald (uiteindelijk iets met kleine verschillen tussen oude en nieuwe synthesizers) en is er hard gezocht naar een mogelijkheid om een trigger in te bouwen. Een paar elektronische circuits later is dat heel goed gelukt en voordat Sonar Traffic weer een bezoek kreeg is dat circuit al uitgebreid getest. Verschillende audio signalen (onder andere keyboards en drums uit een mengpaneel) zijn naar the LOOP gestuurd, maar ook rechtstreeks uit een enkele drum of cymbal van een digitaal drumstel, dus zonder tussenkomst de drummodule die de geluiden produceert, werkte het perfect.

  Terug bij Sonar Traffic werkte alles gelukkig ook nog en is de eerste opname gemaakt met the LOOP, een Roland TR-808 en een software-synth, hieronder te vinden. Gelukkig waren ze heel enthousiast, dus de eerste twee LOOP’s zullen bij Sonar Traffic gebruikt worden!

 • Gemakkelijk offertes aanvragen

  12 april 2013 - Op de site van Flower Music Equipment kunt u vanaf nu gemakkelijk offertes aanvragen voor kabels.

  Wilt u gemakkelijk een offerte aanvragen voor op maat gemaakte kabels? Dat kunt vanaf nu snel doen op het nieuwe offerteformulier. Of u nu een offerte wilt voor één, tien of honderd kabels, via het aanvraagformulier kunt u al uw wensen overzichtelijk kwijt. Daarnaast kunt u meteen aangeven welke lengtes en pluggen u wilt en uiteraard is er ruimte voor uw speciale wensen. Op een ingediende offerte kunt u binnen enkele dagen een reactie met een scherp aanbod verwachten.

 • Website online!

  7 april 2013 - Na een paar weken hard werken staat de website van Flower Music Equipment online!

  De website is nu weliswaar online te vinden, maar af is hij natuurlijk nooit. Heb je opmerkingen? Laat ze dan vooral weten!

  Daarnaast komt er de komende tijd natuurlijk nog meer bij. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het eerste product: een gecombineerde MIDI-sequencer en arpeggiator. Deze is door elke toetsenist of producer te gebruiken en aan te sluiten op je favoriete keyboard, stage piano of (software)synth. 

  Wil je op de hoogte blijven? Kom dan regelmatig terug op deze website of like Flower Music Equipment op Facebook.

Nieuws >